Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pn, 10 grudnia 2018 18:11:30

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 10 listopada 2008 20:36:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 23 lutego 2007 16:08:00
Posty: 45
Skąd: z nienacka | Poznań/Swarzędz | ZHR | CLC
Hmm, elektronikiem nie jestem, ale różne rzeczy się w życiu robiło i wydaje mi się, że w takich sprzętach jest jakiś bezpiecznik na wejściu, za transformatorem. Skoro w zasilaczu od głupiej lampki na biurko jest, to czemu w gramofonach ma nie być? ;)
Myślę, że nie zaszkodzi przejść się do kolegi z lutownicą i sprawdzić, czy nie walnął ewentualny bezpiecznik. Przepięcia w sieci niestety się zdarzają.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 listopada 2008 20:12:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 20 stycznia 2008 13:09:14
Posty: 3697
Taka mała ciekawostka - nawet do niedawna nie wiedziałem, że coś takiego się ukazało. Wygląda to bardzo efektownie:
http://www.allegro.pl/item477174291_rep ... _rary.html
Gdybym był trochę bogatszy to sam bym wziął udział w tej aukacji :)

_________________
gdzie znalazłeś takie fayne buty i taką fayną głowę?


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 listopada 2008 20:26:25 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 09:03:24
Posty: 16912
Prazeodym pisze:
Taka mała ciekawostka -

...fajne ,ale strasznie drogie...

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 21 listopada 2008 12:41:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 10 marca 2007 11:18:31
Posty: 3575
Skąd: nigdzie
:shock:

_________________
....więc czekać musisz na wczorajszy dzień....


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 21 listopada 2008 22:00:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pn, 10 stycznia 2005 11:49:49
Posty: 21478
Skąd: Kamienna Góra/Poznań
Jest normalnie do kupienia na CD, jak się dobrze poszuka, żaden rarytas, znam "od zawsze".

_________________
In an interstellar burst
I am back to save the Universe.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 22 listopada 2008 14:40:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 09:03:24
Posty: 16912
Peregrin Took pisze:
Jest normalnie do kupienia na CD, jak się dobrze poszuka, żaden rarytas, znam "od zawsze".

...ale nie na analogu..... To jest ta angielska wersja Nowych Sytuacji, prawda?

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 22 listopada 2008 15:05:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pn, 10 stycznia 2005 11:49:49
Posty: 21478
Skąd: Kamienna Góra/Poznań
Tak, to to.
WUKA70 pisze:
ale nie na analogu
Aha. Właśnie nie wiedziałem czy te słowa:
Prazeodym pisze:
nawet do niedawna nie wiedziałem, że coś takiego się ukazało
odnoszą się do wersji analogowej (która MUSIAŁA być, wszak to lata 80te) czy do albumu w ogóle.

_________________
In an interstellar burst
I am back to save the Universe.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 22 listopada 2008 15:17:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 20 stycznia 2008 13:09:14
Posty: 3697
Wiedziałem, że ukazał się analog, ale nie wiedziałem, że w takiej formie...

_________________
gdzie znalazłeś takie fayne buty i taką fayną głowę?


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 23 stycznia 2009 10:14:28 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 19:20:04
Posty: 13569
Skąd: nieruchome Piaski
W sumie ta oferta nadaje się równie dobrze do tego wątku, ale niech będzie też tu:
Bad Brains: "Bad Brains" (picture disc)

_________________
Go where you think you want to go
Do everything you were sent here for
Fire at will if you hear that call
Touch your hand to the wall at night


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 23 stycznia 2009 11:49:35 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 10 listopada 2004 18:55:19
Posty: 1103
Skąd: Łódź -> Poznań
Miki pisze:
ta oferta

Klep klep!
edit:
Klep klep = zaklepuje.
Ewentualnie nawet kłap kłap - pożeram.
Dobry njus, nie zwróciłbym uwagi, nie siedzę na allegro w ogóle - zatem dzięki.

_________________
Blaszony
Każde zwierzę koi dotyk.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 02 czerwca 2009 07:54:04 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 05 listopada 2008 18:42:59
Posty: 73
Skąd: Pradolina Noteci
Siadło mi radio unitra a pod nie mialem podłączony gramofon.
Czy gramofon posiadający jedynie wyjście DIN 5 pin można podłączyć pod amplituner z wejściami czincz. Chce zrobić przejściówek ale nie wiem czy tak można - czy nie zrobię krzywdy któremuś z urządzeń?

_________________
"Ludzie przeważnie nie są źli, po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei."


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 02 czerwca 2009 08:32:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 26 marca 2006 08:01:48
Posty: 17604
Skąd: z prowincji
Mort27 pisze:
Chce zrobić przejściówek ale nie wiem czy tak można - czy nie zrobię krzywdy któremuś z urządzeń?
pewnie, że można,
pytanie czy amplituner ma wejście gramofonowe z przedwzmacniaczem, bo jak nie to będziesz miał cichutko. Gramofonem krzywdy nie zrobisz.
Krzywdę mógłbyś zrobić podłączając sprzet inny niż gramofon pod wejście dla gramofonu.
Przejściówka DIN-Cinch to prościzna, pewnie można też dostać gotową

_________________
Obrazek
"Niewole robią z nas ponurych i złych"
"Nie ma przypadków, są tylko znaki"


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 02 czerwca 2009 09:26:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 05 listopada 2008 18:42:59
Posty: 73
Skąd: Pradolina Noteci
dzięki pablak - będę próbował z przejściówką

_________________
"Ludzie przeważnie nie są źli, po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei."


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 02 czerwca 2009 10:30:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 26 marca 2006 08:01:48
Posty: 17604
Skąd: z prowincji
cos takiego sobie kup - na pewno dasz radę podłączyć
Obrazek

_________________
Obrazek
"Niewole robią z nas ponurych i złych"
"Nie ma przypadków, są tylko znaki"


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 02 czerwca 2009 14:09:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 29 lutego 2008 19:49:42
Posty: 3122
Skąd: się biorą muszki owocówki
a mi właśnie się spsuło okablowanie - mianowicie kabel za pomocą którego przyłącza się do wzmacniacza adapter - taki jak na rysunku powyżej z 5 bolczykami :?

a tak w ogóle to chciałbym nabyć drogą kupna jakiś nowy, albo używany sprzęt - czy da radę zamknąć się w tysiaku? nie jestem audiofilem, po prostu dostrzegam różnicę dźwięku :mrgreen: czy jest to wykonalne na przykład w Lublinie? ktoś zna kogoś, kto takie rzeczy sprzedaje albo chce sprzedać?

_________________
W jednej ręce granat,
w drugiej nóż... i już!


Na górę
 Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group