Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 12 maja 2024 11:43:29

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7657 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 511  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: pn, 31 października 2016 00:16:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 13 stycznia 2012 17:29:27
Posty: 7709
Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
dziś przy trzech różnych okazjach cztery rodzaje flaków - każdy typ z innej części żołądka. Wspaniałe :D

_________________
Ceterum censeo Platformem delendam esse

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.


My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pn, 31 października 2016 10:17:59 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 24 grudnia 2004 15:34:22
Posty: 17277
Skąd: Poznań
Tyler Durden pisze:
cztery rodzaje flaków - każdy typ z innej części żołądka


Coo?! Gdzie można zjeść coś takiego?! :dancer

_________________
czasy mamy jakieś dziwne
głupcy wszystko ogołocą
chciałoby się kogoś kopnąć
kogoś kopnąć - ale po co


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pn, 31 października 2016 10:42:39 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 12 listopada 2004 14:02:17
Posty: 5355
Skąd: Skąd:
Powsinoga pisze:
jak zazdroszczę

Mój syn, który stroni od mięsiwa kanapkowego, oderwał się od tego dopiero, gdy stwierdziłam, że w końcu go brzuch rozboli.

manool pisze:
mięcho zapieczone w zasmażonej kapuście

przepis kobieto, przepis wydrzyj

Pytałam z grubsza, bo mój mąż gardzi kapustą, ale miałam nadzieję, że bratowa zrobi i mnie zaprosi. Bierzesz mięcho, jakie chcesz, podobno wychodzi z każdym. To było ze schabem, ale i karkówkę często dają, podsmażasz klasycznie, jak do dalszego duszenia. Kapuchę też podsmażasz, dodajesz przyprawę do bigosu, ale naturalną, bez badziewia. No i jeszcze się podsmaża cebulę. Potem pakujesz do naczynia do zapiekania warstwami: kapucha, mięcho, cebula, kapucha. I do pieca na jakieś dwie godziny. Boskie. Soczyste, pachnące, ślinka mi cieknie na samą myśl.

_________________
Bez zbroi wychodzić się boję.


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pn, 31 października 2016 11:23:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 24 grudnia 2004 15:34:22
Posty: 17277
Skąd: Poznań
Ten wątek ma ostatnio znamiona znęcania się...

_________________
czasy mamy jakieś dziwne
głupcy wszystko ogołocą
chciałoby się kogoś kopnąć
kogoś kopnąć - ale po co


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pn, 31 października 2016 20:58:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pn, 20 października 2008 17:48:09
Posty: 6421
arasek pisze:
Coo?! Gdzie można zjeść coś takiego?!

arasek pisze:
Ten wątek ma ostatnio znamiona znęcania się...


wpierw zrozumiałem, że już możesz
ale teraz to już nie wiem

to kiedy umawiamy się na ozdrowieńcze flaki?
manool pisze:
podsmażasz klasycznie

znaczy oprószone mąką?
manool pisze:
Kapuchę też podsmażasz

ale słodką /liście, poszatkowaną/, czyt kwaszoną?

tak bardo łopatologiczny przepis bym wolał, bo ja to nie tak za bardzo umiem i to o wydaje się oczywiste dla mnie nie jest oczywiste :oops:

_________________
J 14,6


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: wt, 01 listopada 2016 00:13:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 12 listopada 2004 14:02:17
Posty: 5355
Skąd: Skąd:
Powsinoga pisze:
znaczy oprószone mąką?

Nie, w plastrach, sól, pieprz.
Powsinoga pisze:
ale słodką /liście, poszatkowaną/, czyt kwaszoną?

Kiszoną, jak bigosik.
Powsinoga pisze:
tak bardo łopatologiczny przepis bym wolał, bo ja to nie tak za bardzo umiem i to o wydaje się oczywiste dla mnie nie jest oczywiste

:(

_________________
Bez zbroi wychodzić się boję.


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: wt, 01 listopada 2016 00:27:25 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 13 stycznia 2012 17:29:27
Posty: 7709
Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
arasek pisze:
Coo?! Gdzie można zjeść coś takiego?!


W stolicy lampredotto i trippa :)

_________________
Ceterum censeo Platformem delendam esse

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.


My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: wt, 01 listopada 2016 12:12:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 06 maja 2007 12:40:25
Posty: 13524
Skąd: Krk
Flaki własnie jadłem w jakiejś jadłodajni kilka dni temu w Kielcach. Były wspaniałe!

_________________
http://67mil.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: wt, 01 listopada 2016 19:24:39 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 10:03:24
Posty: 17996
..barszcz do picia, udko kurzecie, dwie kapusty, ryż z kurkumą..i.. i tym samym została złamana wieloletnia tradycja konsumpcji bigosu w dnień Wszystkich Świętych...

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 06 listopada 2016 22:39:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 14 listopada 2007 17:38:41
Posty: 10006
Wlazłam dziś całkiem przypadkiem prosto na cukiernię, gdzie sprzedawali rogale marcińskie.
Oczywiście nie myśląc wiele, kupiłam jednego natychmiast. Miał niestety mnóstwo rodzynek, które trzeba było wydłubać, ale poza tym smakował wybornie - sprawiał wrażenie całkiem bliskiego oryginalnym. Mniaam! :)


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 06 listopada 2016 23:18:10 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 16:53:29
Posty: 14866
Skąd: wieś
Fengari pisze:
gdzie sprzedawali rogale marcińskie.


Jeżeli nazywał się marcińskie to musiały nimi być, gdyż ponieważ bo można tak nazywać tylko oryginalne rogale świętomarcińskie. Howgh.

_________________
Youtube


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 06 listopada 2016 23:27:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 14 listopada 2007 17:38:41
Posty: 10006
Nie, tak naprawdę się nazywały poznańskie. :)


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 06 listopada 2016 23:28:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 16:53:29
Posty: 14866
Skąd: wieś
A widzisz... To znaczy, że podróbka. :) Jak się domyślam w Lidlu - też tam takie widziałem i specjalnie sprawdzałem nazwę i gdzie robione.

_________________
Youtube


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 06 listopada 2016 23:34:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 14 listopada 2007 17:38:41
Posty: 10006
Nie, to nie był Lidl, tylko cukiernia wolnostojąca, nie wiem, czy należąca do jakiejkolwiek sieci. Dlatego postanowiłam dać im szansę, Lidlowi bym chyba nie zaufała. :)


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pn, 07 listopada 2016 00:31:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 13 stycznia 2012 17:29:27
Posty: 7709
Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
Dziś znowu flaki! Tym razem domowa produkcja po warszawsku - tak dobre, że były i na śniadanie i na kolację. Wspaniałe!

Oprócz tego własnej produkcji kozi twaróg na sześć gwiazdek.

_________________
Ceterum censeo Platformem delendam esse

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.


My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".


Na górę
 Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7657 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 511  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 135 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group