Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest wt, 16 października 2018 04:24:32

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 10 listopada 2012 09:07:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 16:53:29
Posty: 13729
Skąd: wieś
Też mam avasta i to w sumie od wielu lat. W testach zalinkowanych przez zasadę - 2 miejsce.

_________________
Youtube


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 10 listopada 2012 09:44:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 10 listopada 2004 12:17:46
Posty: 4816
Skąd: Biadacz
Ja po jednej z większych inwazji na domowym sprzęcie postawiłem na dywersyfikację ryzyka i na ażdym kompie mam co innego...

Groszek pisze:
Avira

używam od wielu lat do dziś ale miała sporo wpadek głównie z rootkitami jak się pojawiły...

pablak pisze:
Comodo

Mam na jednym z kompów jakąś starą (ale aktualizowaną) wersję... parę dni temu przepuścił mi wirusa "zapłać policji"...

AVG
mam na ostatnim kompie i czasem mam wątpliwości czy w ogóle tam jest... no w każdym razie mu nie ufam...

pozdro...
KoT


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 10 listopada 2012 10:26:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 26 marca 2006 09:01:48
Posty: 17544
Skąd: z prowincji
KoT pisze:
Mam na jednym z kompów jakąś starą (ale aktualizowaną) wersję... parę dni temu przepuścił mi wirusa "zapłać policji"...
używam od kilku już lat COMODO Internet Security w wersji free (antywirus + zapora) i żadnej wpadki

_________________
Obrazek
"Niewole robią z nas ponurych i złych"
"Nie ma przypadków, są tylko znaki"


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 10 listopada 2012 10:29:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pn, 07 listopada 2005 20:24:08
Posty: 3019
Skąd: Zawsze na P
KoT pisze:
używam od wielu lat do dziś ale miała sporo wpadek głównie z rootkitami jak się pojawiły...

Na jednym kompie, na którym działałem dawała radę, chyba że o czymś nie wiem ;)
Ja używam od czasu testów połączeń antywir+firewall. Wtedy wygrało Avira + Comodo i na razie tak mam.

_________________
"Milczy! To wprost zdumiewające... Niechże pan będzie mężczyzną! No niech się pan chociaż uśmiechnie! Fe, co za obrzydliwy filozof."


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 12 listopada 2012 12:12:53 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 10 listopada 2004 12:17:46
Posty: 4816
Skąd: Biadacz
Cytat:
używam od kilku już lat COMODO Internet Security w wersji free (antywirus + zapora) i żadnej wpadki

o widzisz - ważna informacja, bo u mnie był sam antyvir... z tego co wyczytałem trochę obciąża kompa, ale spróbuję, bo czas na zmiany !

Cytat:
Ja używam od czasu testów połączeń antywir+firewall. Wtedy wygrało Avira + Comodo i na razie tak mam.

u mnie odkąd Avira stoi z jakimś lepszym firewallem też nic się nie działo...

pozdro...
KoT


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 26 grudnia 2012 18:37:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 10:03:24
Posty: 16845
..wyciągam kabelek z internetu z komputera, wkładam do noteboka..nie chodzi. Pisze że nie zidentyfikowano sieci. Notebok ma windows 8 i nie bardzo wiem jak sie w nim poruszać. Co mam zrobić?

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 26 grudnia 2012 18:48:15 

Rejestracja:
sob, 09 sierpnia 2008 21:41:01
Posty: 915
Pewnie twój operator udostępnia łącze konkretnej karcie sieciowej (chodzi o adres MAC). Można to łatwo obejść maskując ten adres na karcie na której nie działa adresem z karty na której działa. Nie wiem jak to wygląda w Windows 8, ale może poszukaj w google.

Żeby sprawdzić swój MAC (na tym kompie gdzie działa internet) wejdź:
Start -> uruchom -> wpisz CMD -> potem wpisz: config /all i znajdź tam swoją kartę sieciową; MAC to "Physical adress" (czy tam adres fizyczny po polsku).

Aby "zamaskować" MAC na kompie na którym nie działa net:
W Windows 8 spróbuj znaleźć Menedżer Urządzeń (w xp/7 klikasz prawym na Mój komputer i tam gdzieś będzie). Potem znajdujesz tam swoją kartę sieciową (u mnie drzewko "Network Adapters"). Zawyczaj karta sieciowa "na kabel" ma w sobie nazwę "ethernet". Klikasz na to prawym -> właściwości -> zaawansowane -> Network Adress -> klikasz na to puste pole i wpisujesz ten adres MAC (ten "adres fizyczny") z kompa na którym net działa (bez myślników). Potem zatwierdzasz zmiany itd.

Jeżeli problem leży gdzie indziej to nie wiem :).

_________________
Hej, hej, którędy do gwiazd?


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 26 grudnia 2012 18:54:12 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 10:03:24
Posty: 16845
..a jeśli próbowałbym przez router to będzie działać?

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 26 grudnia 2012 20:01:05 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 26 marca 2006 09:01:48
Posty: 17544
Skąd: z prowincji
z tego co widzę to Twój operator oferuje stały adres IP, więc w notebooku musisz ustawić ten same parametry co w drugim komputerze (jeśli przepinasz kabelek)

jeśli masz router to wiele zależy od ustawień jakie w nim masz (zwykle standardowo jest włączone DHCP i jeśli w notebooku również to będzie włączone to powinny się dogadać

jeśli dotąd nie używałeś routera to też będziesz musiał w nim ustawić parametry połączenia

_________________
Obrazek
"Niewole robią z nas ponurych i złych"
"Nie ma przypadków, są tylko znaki"


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 26 grudnia 2012 20:29:04 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 10:03:24
Posty: 16845
..Eutanazy i Pablak dzięki. Chyba będę kombinował z routerem, bo to wydaje mi się będzie rozwiązanie optymalne.

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 26 grudnia 2012 20:45:15 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 26 marca 2006 09:01:48
Posty: 17544
Skąd: z prowincji
wuka pisze:
będę kombinował z routerem, bo to wydaje mi się będzie rozwiązanie optymalne
przy dwóch kompach raczej sobie inaczej nie wyobrażam
router oczywiście z WiFi

_________________
Obrazek
"Niewole robią z nas ponurych i złych"
"Nie ma przypadków, są tylko znaki"


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 07 stycznia 2013 01:07:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 29 lutego 2008 20:49:42
Posty: 3122
Skąd: się biorą muszki owocówki
padł mi dysk twardy w zdarowanym netbuku, ale trochę poszukałem po necie i po dobrych kilku latach wróciłem do linuxa, a dokładnie ubuntu z pendrajwa, chodzi bardzo dobrze, w sam raz na pisanie w bibliotece

_________________
W jednej ręce granat,
w drugiej nóż... i już!


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 stycznia 2013 14:34:35 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 05 lutego 2008 00:32:44
Posty: 3223
znowu mam problem :oops: :roll: Laptop był u naprawy i czcionka mi się zmieniła, wszędzie, teraz jest taka wkurzająco chuda:Obrazek Doszłam jak to zmienić, ale tylko częściowo: tylko w komputerze (w przeglądarce ciągle chuda :evil: ) i tylko do następnego włączenia. Co robić, co robić?

_________________
I'm not crazy, M'Lynn, I've just been in a very bad mood for 40 years!


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 stycznia 2013 15:55:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pn, 26 stycznia 2009 21:04:57
Posty: 13341
Skąd: ze wsi
Joon pisze:
Co robić, co robić?

opcje->treść->czcionka i kolory
i tam ustawić, może coś da...

P.S.
ewentualnie:
ctrl+ albo ctrl-
sprawdzić czy to nie wina zwiększenia czcionki

_________________
un tralala loco


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 stycznia 2013 16:21:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 16:53:29
Posty: 13729
Skąd: wieś
A to nie jest kwestia powiększenia w przeglądarce lub rozdzielczości ekranu?


Na górę
 Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 514 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group