Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest wt, 12 grudnia 2017 03:47:45

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 08 września 2007 15:08:52 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 18:29:55
Posty: 3485
Skąd: Warszawa
Serwer FTP, na który można było wrzucać zdjęcia, wyniósł się z xona. Nowe namiary są podane w pierwszym poście tego tematu.

_________________
My shadow is always with me. Sometimes ahead... sometimes behind. Sometimes to the left... sometimes to the right. Except on cloudy days... or at night.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 25 września 2007 21:44:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 14:36:56
Posty: 6768
Skąd: 52,2045 N, 20,9694 E
Cytat:
Serwer FTP, na który można było wrzucać zdjęcia, wyniósł się z xona.


Czyżby jakoś (automatycznie?) zmieniono też wszystkie linki z armia.xon na ultimathule.nor. Niestety, w ten sposób np. wątek "Pocztówki z Rivendell" jest pełen martwych miejsc po obrazkach...

Kod:
np. link mówi http://ultimathule.nor.pl/budzyfoto/obraz.jpg, mimo że obrazek pozostał na http://armia.xon.pl/budzyfoto/obraz.jpg

_________________
Poranek jest dziwnym zjawiskiem, nie rozumiem go


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 26 września 2007 08:37:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 18:29:55
Posty: 3485
Skąd: Warszawa
Tak, wszystkie linki zostały zmienione. Nie zwróciłem uwagi na pliki poza fotoroomem. Dzięki za informację, przerzucę te obrazki dzisiaj.

edit: zrobione


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 15 sierpnia 2008 10:43:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 09:03:24
Posty: 16317
Mam pytanie jako laik...Jeżeli "wrzucę"już zdjęcie na serwer i znam jego adres, w jaki sposób fizycznie dołączyć je do posta.

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 15 sierpnia 2008 12:03:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
czw, 11 listopada 2004 16:00:25
Posty: 20010
Kod:
[img]http://adres obrazka[/img]

_________________
„Roszczeniowe juwenalia" - nowy Spirit of 84 w dużym skrócie


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 15 sierpnia 2008 12:34:24 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 09:03:24
Posty: 16317
Dziękuje.

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 06 września 2008 17:17:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 09:03:24
Posty: 16317
W jaki sposób najlepiej zmniejszyć rozmiar zdjęć?

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 06 września 2008 21:38:45 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 13 listopada 2004 22:39:14
Posty: 354
Skąd: Glasgow / Wrocław / Lubań
WUKA70 pisze:
W jaki sposób najlepiej zmniejszyć rozmiar zdjęć?

IMHO najlepiej w kolejnym genialnym programie - Irfanview. Można tam zmienić wymiary jedengo obrazka, ale przede wszystkim przeskalować (i nie tylko!) całą serię zdjęć (File / Batch conversion/Rename). Warto tu zwrócić uwagę na odpowiednie ustawienie ważnych opcji (wskazałem je czerwonymi strzałkami):
Obrazek

_________________
Trio-dan-te! Trio-dan-te! Trio-dan-te!


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 listopada 2008 08:20:35 

Rejestracja:
ndz, 15 czerwca 2008 10:56:47
Posty: 163
Skąd: Łódź
Hej, mam pytanie, jak się dowiedzieć o adres zdjęcia - gdy chcę go wsadzić do posta - kiedy jest ono umieszczone w programie Infran View :?: Dzięki, pzdr.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 listopada 2008 09:55:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 10 listopada 2004 18:55:19
Posty: 1036
Skąd: Łódź -> Poznań
WUKA70 pisze:
W jaki sposób najlepiej zmniejszyć rozmiar zdjęć?

Ja używam wbudowanego w MS Office Picture Menagera, posiadajacego takze opcje zmian stosowanych do grupy zdjęć, co więcej, posiada kilka predefiniowanych rozmiarów:
Obrazek

grzegorz pisze:
jak się dowiedzieć o adres zdjęcia - gdy chcę go wsadzić do posta - kiedy jest ono umieszczone w programie Infran View

Chyba nie mam opcji tego typu - zdjecie do umieszczenia w sieci - np w tresci posta MUSI byc wczesniej wyekspedjowane na zewnetrzny serwer.
Ja uzywam Photobucketa.

_________________
Blaszony
Każde zwierzę koi dotyk.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 listopada 2008 09:57:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pn, 10 stycznia 2005 11:49:49
Posty: 20849
Skąd: Kamienna Góra/Poznań
Irfan View jest przeglądarką, a nie programem, w którym są zamieszczone zdjęcia.

_________________
In an interstellar burst
I am back to save the Universe.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 06 listopada 2008 14:45:13 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 19 listopada 2004 15:47:56
Posty: 10944
grzegorz
polecam www.fotosik.pl
dodatkowo jest od razu darmowy programik - który zmniejsza zdjęcia - no i wiele możliwych kodów - m.in. miniatury na forum,,,

_________________
Więc dokąd, dokąd ta wędrówka
Posmutniał król i zadął w róg
Przeciwnik straszy, pielgrzym idzie
A pyta zawsze Bóg


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 26 lutego 2009 20:27:05 

Rejestracja:
pn, 23 lutego 2009 19:45:51
Posty: 23
Skąd: GDYNIA
ja polecam http://www.iv.pl/ szybko i bez kłopotów

_________________
moja mini galeria http://picasaweb.google.pl/spox1977/Ucho#


Na górę
 Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group