Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pn, 04 listopada 2024 11:21:42

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 380 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Wiadomość
PostWysłany: sob, 12 października 2024 21:53:06 
Awatar użytkownika

Wreszcie wiem, o czym od lat tu pisaliście. Monika z Berlina i Torwaru, Adrian, KoT, aż po Twój post sprzed dwóch lat. Niby wszystko powinienem już wiedzieć, bo tamte relacje przecież czytałem i wczuć się próbowałem, ale trzeba jednak było zobaczyć samemu, żeby zrozumieć. A wszystko się zgadzało, choćby:

KoT pisze:
Nigdy specjalnie nie zwróciłem uwagi na to jak Nick robi to swoje show (a przecież tyle materiałów koncertowych widziałem !) Pewnie dlatego zrobił na mnie tak niesamowite wrażenie– z bliska patrząc wydaje mi się zupełnie nieprawdopodobne jak on panuje nad publicznością – jak się do ludzi nachyla, kładzie na nich, opiera o tłum który napiera, jak dyryguje gestami: rozstąpcie się – podejdźcie bliżej, pokazuje palcami – Ty!

Trzeba powiedzieć, że z naszego miejsca dało się to wszystko raczej obserwować, niż przeżyć. Ale te nasze dziwne (i naprawdę niedrogie) miejsca w podniebnym sektorze tak bardzo z boku, że widzieliśmy tylko skrawek telebimu okazały się do tej obserwacji znakomite. Siedzieliśmy idealnie na przedłużeniu krawędzi sceny (czy też tego wybiegu, na którym odbywały się Nicka alchemiczne interakcje z publiką), tylko wiele, wiele metrów powyżej, patrzyliśmy więc na scenę z profilu i świetnie było widać, jak Nick biega tu i tam, do publiczności, do pianina, tu rzuci jakimś mikrofonem, tu gdzieś skacze, tam niemal rzuci się na ziemię.
O ile jednak nie dało się tam odczuć żaru i tego napięcia między sceną a publiką, to znakomicie można było wczuć się w muzykę - u nas przynajmniej nagłośnienie było bez zarzutu, a już zwłaszcza jego głos był niezwykle wprost wyraźny i dobitny, i pięknie rozbrzmiewała jego barwa.

A jak tam w centrum zamieszania? Bo zakładam, że byłeś znowu gdzieś na płycie, pewnie pod sceną; dotkłeś łydy Nicka? ;-)

PostWysłany: ndz, 13 października 2024 16:32:49 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
A jak tam w centrum zamieszania? Bo zakładam, że byłeś znowu gdzieś na płycie, pewnie pod sceną; dotkłeś łydy Nicka?

Pod barierkami to nie byliśmy, bo nie chciało nam się sterczeć pod wejściem od 9 czy 10 rano jak najwięksi ultrasi, więc byliśmy tak blisko, jak tylko sie dało dotrzeć przychodząc na miejsce 5 minut przed otwarciem bram.

phpBB [video]

Ja nickowej łydy nie dotykałem. Za to Sylwia złapała go za łapę.

PostWysłany: wt, 15 października 2024 19:03:13 
Awatar użytkownika

Wielkie dzięki za tę wrzutkę, która pozwoliła poczuć się blisko!
Jakiś gość nagrywał spore fragmenty koncertu krakowskiego w wyśmienitej wprost jakości i jest również mój koncertowy best moment:

phpBB [video]

Nie mogę, jak to sobie obejrzałem i posłuchałem, to nie mogę uwierzyć, że tam byłem!!!

PostWysłany: wt, 15 października 2024 20:02:07 
Awatar użytkownika

Wszelako pamiętaj, że przebywanie ZBYT blisko sceny, może mieć także swoje minusy, o czym chyba przekonał się ten gość w centrum kadru na zdjęciu, który mając Nicka (bez żadnej przesady) wolał patrzeć na Warrena niż na… Nicka.

Załącznik:
IMG_5748.jpeg

Oczywiście z drugiej strony, stojąc blisko sceny, można zobaczyć takie reakcje:

phpBB [video]

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostWysłany: pt, 25 października 2024 09:16:47 
Awatar użytkownika

Byłem w KrK, przeżyłem... tym razem z oddali... mniej emocji, więcej wrażeń estetycznych... Kapitalny koncert... Genialnie zrealizowany pod względem wizualnym!

pozdro...
KoT

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 380 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]