|
Ultima Thule
Forum Armii i 2TM2,3
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Peregrin Took moderator

|
Wysłany: Pon, 04 Styczeń 2010 11:19:08 Temat postu: |
|
|
A ja się zgadzam z ostatnim postem Natalii. _________________ In an interstellar burst
I am back to save the Universe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hary

|
Wysłany: Pon, 04 Styczeń 2010 12:21:24 Temat postu: |
|
|
| Boanerges napisał: | | czy zabrzmiały jakieś nowe utwory koncertach czadowych? |
Tak ! w Opolu zagrali fragment utworu Lady Pank  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
elrond

|
Wysłany: Pon, 04 Styczeń 2010 12:58:54 Temat postu: |
|
|
...dobrze ,że Budzego przy tym nie było  _________________ ooooorekoreeeoooo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quilombo

|
Wysłany: Wto, 05 Styczeń 2010 10:04:10 Temat postu: |
|
|
| natalia napisał: | a dla mnie powtórzenie materiału nagranego przedtem w studiu. zero improwizacji. odgrywka i tyle. nic nowego. ja czekam na nowy materiał.
rockowy. |
dla mnie nie bo na przykład w studiu nie nagrano świetnej wersji "Jahwe, Tyś Bogiem mym" czy "Kantyku.." ze smyczkami! Poza tym "Psalm 40", "Kiedy Izrael był Dziecięciem" i poniekąd "Nie karz mnie Panie w swym gniewie" brzmią inaczej niż na dementi. Dal mnie dużo nowego
ale na nowy materiał rockowy też czekam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olenkael

|
Wysłany: Wto, 05 Styczeń 2010 13:49:04 Temat postu: |
|
|
Elrondzie a jak oceniasz koncert czadowy z maja w Gdańsku przed akademikami? Zabrakło go w podsumowaniu
Ja też się zgadzam z Natalią odnośnie grania Tymka w poprzednim roku, ale na tym koncercie o którym wspomniałam powyzej było wielu ludzi, którzy zaczęli się schodzić z akademików, na początku bardzo nieufnie, ale potem widzialam jak Słowo płynące z głośników ich przemienia i poprostu nie mogli stać obojętnie  _________________ "Too much of me too little of Him" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciej

|
Wysłany: Sob, 09 Styczeń 2010 13:50:31 Temat postu: |
|
|
| natalia napisał: | | .... mam też wrażenie, że przez samych muzyków jest traktowany ten zespół po macoszemu i nie wiem z czego to wynika. byc może z braku dobrego menadżera. ale czy komuś zależy, żeby go znaleźc? |
nie lubię siania defetyzmu, są lepsze lub gorsze lata to oczywiste, wartością jest jednak że coś istnieje i przychodzi moment kiedy iskrzy i znów powstaje coś genialnego
osobiście uważam że zespół im starszy tym lepszy, bogatszy jak wino
najgorsze co mogłoby się stać to dopuszczenie myśli, że muzykom na zespole nie zależy
| natalia napisał: | | w ogóle zastanawiam się nad tym zespołem: patrząc na koncerty z ostatniego roku i na to, gdzie się odbywały (i nie mam tu na myśli miast) wychodzi, że to zespół stricte kościelny. a mi się wydawało, że powstał w innych celach niż granie akustyczne w kościołach i na plebaniach. |
nawrócenie i wzmocnienie potrzebne jest nieraz bardziej wierzącym
dla mnie to był WAŻNY ROK dzięki S.O.S. w Toruniu
bardzo dobre koncerty zarówno Czadowy jak i akustyczny głęboko nocny wyciszony zmęczony ale chwalący Boga
to było WIELKIE ŚWIĘTO dla muzyków i ich pracy przez ostatnią dekadę
takie spojrzenie na to co sie przeszło daje siły na dalszą drogę
czego życzę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
łajzesMan

|
Wysłany: Sro, 27 Styczeń 2010 20:44:21 Temat postu: |
|
|
uważam i po opiniach wiem ze nie tylko ja ze koncert czadowy z SOS 09 powinnien zostac wydany na dvd , razem z akustycznym moglby byc jako bonus bo to byl bardzo dobry koncert , byl nagrywany audio - video i wart jest wydania . Ale nie wiem czy Arka nie wydaje cos z tego SOS na dvd ale chyba nie a nwet jesli to nie koliduje przeciez . No to taka moja propozycja na nowy rok , no i nowa plyta , albo solowka licy . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smok moderator

|
Wysłany: Czw, 28 Styczeń 2010 01:39:22 Temat postu: |
|
|
| łajzesMan napisał: | | solowka licy |
solówki Licy to bym i na nowej płycie KNŻ chętnie posłuchał _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
łajzesMan

|
Wysłany: Czw, 28 Styczeń 2010 06:41:06 Temat postu: |
|
|
znaczy zeby bez burzy i kazika byl nowy KNZ ?
tez bym chciał nowej płyty KNż , tak samo jak nowe 2tm2,3 i solówki jak by miała jednak wyjśc kiedys jestem ciekaw na maxa . żałuje ze pomysł reggae czadowej płyty maleo i licy gdy ten drugi mial fascynacje reggae upadła pewnie bezpowrotnie ... aha i dvd z teatru bym nie chciał bo to juz jest na płycie wydane a z SOS jak wyżej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quilombo

|
Wysłany: Czw, 28 Styczeń 2010 14:26:37 Temat postu: |
|
|
| łajzesMan napisał: | | żałuje ze pomysł reggae czadowej płyty maleo i licy gdy ten drugi mial fascynacje reggae upadła pewnie bezpowrotnie ... |
o faktycznie gdzieś, dawno, dawno temu też o tym słyszałem. Też żałuję bo na pewno byłoby to coś co bardzo by mi się spodobało! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
d52

|
Wysłany: Czw, 28 Styczeń 2010 15:32:50 Temat postu: |
|
|
zapewne nie tylko Wam. szkoda, że to upadło. ciekawe czy kiedykolwiek jeszcze taki pomysł się w ogóle narodzi (ew.odrodzi)... _________________ ...nie każdy kto mówi Tobie "Panie"... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
c

|
Wysłany: Czw, 04 Luty 2010 17:10:30 Temat postu: |
|
|
rok 2009 uświadomił mi jedno - 2 tm 2,3 akustycznie >>>>> 2 tm 2,3 czadowo.
kapel czadowych (i nie chodzi mi tu już o przesłanie) jest mnóstwo i tymoteusz jakoś specjalnie nie wyróżnia się na tle innych solidnych rockowych kapel. natomiast akustyczny koncert we wrocławiu - to było dla mnie duże (a dodatkowo skoro elrond który był na wszystkich koncertach ocenił wrocławski tak nisko, jak dobre musiały być pozostałe) nie ma drugiej takiej kapeli w polsce (i podejrzewam, że nie tylko w pl). a początek przywiódł mi na myśl kościelny koncert current93 w którym miałem przyjemność uczestniczyć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smok moderator

|
Wysłany: Pią, 05 Luty 2010 00:00:12 Temat postu: |
|
|
| c napisał: | | 2 tm 2,3 akustycznie >>>>> 2 tm 2,3 czadowo. |
a na ilu czadowych 2Tm2,3 byłeś w 2009?
| c napisał: | | kapel czadowych (i nie chodzi mi tu już o przesłanie) jest mnóstwo i tymoteusz jakoś specjalnie nie wyróżnia się na tle innych solidnych rockowych kapel |
całkowicie się z tą częścią zdania nie zgodzę i chcę tylko napisać: BZDURA Cytzu... i nie chodzi mi tu o To co napisałeś, ale mogłeś dodać np. "moim zdaniem"...
...dla mnie 2Tm2,3 to ścisła czołówka... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
c

|
Wysłany: Nie, 07 Luty 2010 19:37:12 Temat postu: |
|
|
| Smok napisał: | | ale mogłeś dodać np. "moim zdaniem"... |
skoro piszę posta we własnym imieniu i podpisuję go własną ksywą chyba zbędne są te nikomu nie potrzebne formalizmy ? no a czyim zdaniem jak nie moim ?
ostatni raz na czadowym tymoteuszu byłem chyba w 2007, teraz już koncerty szeroko pojęte "czadowe" nie są w stanie wywołać ciar na moich plecach raczej. co nie znaczy, że jeśli będzie okazja to nie pójdę na rockowe 2 tm 2,3 i zweryfikuję swoją opinię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
May
|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 12:59:03 Temat postu: |
|
|
| natalia napisał: | | w ogóle zastanawiam się nad tym zespołem: patrząc na koncerty z ostatniego roku i na to, gdzie się odbywały (i nie mam tu na myśli miast) wychodzi, że to zespół stricte kościelny. a mi się wydawało, że powstał w innych celach niż granie akustyczne w kościołach i na plebaniach. |
Ech, żeby to takie proste wszystko było. Tzn pewnie załoga 2Tm2,3 ma wieksze możliwości i kontakty,żeby gdziekolwiek indziej grać.
Ale jak tak patrze od strony mojej kapeli, to naprawdę nie takie proste wcisnąć się gdziekolwiek. Trzeba dzwonic i prosić,żeby móc zagrac, i to dotyczy nie tylko kapel chrześcijańskich, ale wszystkich. Kluby są często malutkie i brak w nich sprzetu,żeby grać czadowo. Coraz częsciej widzę tendencję, że koncerty odbywają się w tygodniu, bo w weekend bardziej opłaca się włascicielom zrobić disco (większy przychód). Brak miejsc z prawdziwego zdarzenia do grania, trudno wkręcić się na wielkie imprezy,których tak naprawde jest kilka- kilkanaście u nas, bo konkurencja jest w postaci kilkuset innych kapel, z czego połowa reprezentuje wysoki poziom.Brak wykwalifikowanych menedżerów, wydawców.Rockiem już mało kto się zajmuje.
A że 2Tm2,3 grywa głównie na imprezach chrześcijanskich? No cóż, są legendą. Ale na co dzień nie usłyszymy ich w radiu (niestety). Muzyka rockowa zeszła w Polsce chyba gdzies na boczne tory (niestety).Nawet panna Agnieszka Ch. podązyła ku innej gałęzi muzycznej;) Ogolnie jak patrzę od środka, to cala maszynka rynku muzycznego w Polsce, poza działką komercyjną ledwie zipie i chyli się chyba ku zaśnięciu na wieki.
Marzy mi się w ogole jakieś ozywienie na rodzimej scenie chrześcijanskiej, jest kilkanascie dobrych rockowych kapel, fajnie by było się jakoś zjednoczyć, coś razem zrobić, żeby dac w nos całej tej maszynerii rynkowej. No ale to już mysl na odrębny temat;)
A 2Tm2,3 powinno ruszyć wreszcie za granicę (po ostatnich freakowych dokonaniach Armii nie mam żadnych wątpliwości,ze sobie poradzą). Może czas zanieść Dobra Nowinę gdzieś szerzej? _________________ "Nikt nie ma wiekszej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich" J 15,13 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|