Ładowanie strony... proszę czekać!

zamknij

Forum Ultima Thule Strona Główna
Ultima Thule
Forum Armii i 2TM2,3

FAQFAQ   RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kilka uwag
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 250, 251, 252 ... 275, 276, 277  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Ultima Thule Strona Główna -> ARMIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pet

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 09:10:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

rajza napisał:
http://img251.imageshack.us/img251/7797/43151350.jpg

http://nieostro.blogspot.com/

http://y8035v8028s18028.blogspot.com/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odwiedź stronę autora
natalia

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 11:10:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

propozycja olka przypomina mi stronę chirurgów (ta zieleń!)
a propozycja rajzy wprowadza zamęt - jestem zwolennikiem minimalu, a tu naćkane wszystkiego, że nie wiadomo na co patrzeć.

mi to jest w ogóle niepotrzebne.
Pet

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 11:14:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

natalia napisał:
mi to jest w ogóle nie potrzebne.

Ale tu mówimy o skórkach, czyli mówiąc inaczej, jeśli ktoś chciałby mieć naćkane, to ustawiałby sobie w profilu naćkaność i widział naćkaność, a gdyby ktoś chciał mieć minimal, to ustawiałby sobie minimal i miał minimal. Tobie to jest w ogóle nie potrzebne, bo aktualnie jest minimal, który Tobie się podoba. Inni natomiast lubią bardziej "barokową" formę, ale też mają minimal, więc pytają się czy istniałaby mozliwość dodania skórki, która odpowiadała by ich upodobaniom. Co za problem udostępnić im możliwość korzystania z odmiennej graficznie szaty forum, której ci, którym to nie jest potrzebne i tak by nie widzieli?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odwiedź stronę autora
rajza

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 11:46:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

jedna uwaga...
to co wkleiłem, to nie jest żadna "propozycja" tylko styl skórki, który by mi pasował.
jestem wzrokowcem - lubię np. jak szata graficzna pasuje do tego co czytam, a Armia jakoś mi się z minimalem (który też b.lubię) nie kojarzy.

na marginesie: ciekawe czemu 90% forów ma taki sam wygląd (srebrno- szary), kiedy zrobienie innej skórki zajmuje amatorowi (czyt. rajzie) ok. 15 minut?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych
X

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 13:06:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

tylko zrobienie skórki w programie graficznym to jedno, a pocięcie jej i przystosowanie do strony www to drugie. np. Twoja skórka na moje oko jest technicznie raczej niemożliwa do zaadoptowania na potrzeby forum.
Fengari

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 16:02:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Propozycja Rajzy strasznie mi się podoba.

mirus napisał:
Twoja skórka na moje oko jest technicznie raczej niemożliwa do zaadoptowania na potrzeby forum.

Dokładnie w takiej formie faktycznie chyba nie dałoby rady. Ale przy pewnych niewielkich zmianach chyba nie jest niewykonalne. Przynajmniej, jeśli chodzi o stronę główną, bo trochę gorzej w wątkach. Tu by trzeba już raczej zrezygnować z tego tła w środku i poprzestać tylko na pasujących kolorach. Zresztą nie wiem, jak właściwie jest takie forum zbudowane, może to faktycznie trudniejsze, niż mi się zdaje. Wink

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 18:15:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

rajza napisał:
ciekawe czemu 90% forów ma taki sam wygląd (srebrno- szary), kiedy zrobienie innej skórki zajmuje amatorowi (czyt. rajzie) ok. 15 minut?

może jest najbardziej czytelny?

Pet napisał:
Co za problem udostępnić im możliwość korzystania z odmiennej graficznie szaty forum, której ci, którym to nie jest potrzebne i tak by nie widzieli?

spoko, żaden Wink
Quilombo

PostWysłany: Wto, 09 Luty 2010 21:41:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

styl skórki od rajzy super. tylko żeby tło było jednolite czyli czytelniejsze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych
Miki
administrator

PostWysłany: Czw, 11 Luty 2010 16:15:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Abstrahując od porównania do Szymborskiej, ten wątek bez posta inaugurującego to majstersztyk zacierania śladów.
Touch your hand to the wall at night
Powrót do góry
Peregrin Took
moderator

PostWysłany: Czw, 11 Luty 2010 16:16:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Po latach wszystko okaże się winą Lotana. Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Wyślij email
Pet

PostWysłany: Czw, 11 Luty 2010 16:26:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Jak wspominałem mi tam na zabytkowych postach za bardzo nie zalezy, ale faktycznie, takie działania zasługują tylko na przewróceniu oczami. Mówiąc krótko: 3 bajek - czerstwiznę odwalasz. Confused

Powrót do góry
Miki
administrator

PostWysłany: Czw, 11 Luty 2010 16:53:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Przepraszam, bo faktycznie wygląda to kuriozalnie i przykład jest niejako przerysowaniem całej akcji sprzątanie UT. Niestety, po usunięciu posta otwierającego na wyraźne życzenie jego autora nie nastąpiło automatyczne przypisanie autorstwa wątku Lotanowi.
W każdym razie próbuję się dowiedzieć, czy jest możliwe wyjście naprzeciw oczekiwaniu usunięcia postów, które byłoby ograniczone jedynie do konkretnego działu, a nie UT jako całości.

Inna sprawa to posiadanie dwóch pełnoprawnych kont na UT, z których jedno służy działalności aktualnej, a drugie archiwalnej Wink Rozumiem, mieć klona, ale taka sytuacja jest ciekawa. Nigdzie nie jest zabroniona, ale wystarczyło poprosić o zmianę nicka na nowy bez zakładania odrębnego konta.
Touch your hand to the wall at night
Powrót do góry
Fengari

PostWysłany: Czw, 11 Luty 2010 17:07:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Miki napisał:
W każdym razie próbuję się dowiedzieć, czy jest możliwe wyjście naprzeciw oczekiwaniu usunięcia postów, które byłoby ograniczone jedynie do konkretnego działu, a nie UT jako całości.

Powinno się dać, jeśli masz możliwość wpisania ręcznie kwerendy do bazy danych.

PostWysłany: Czw, 11 Luty 2010 20:18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Pet napisał:
Jak wspominałem mi tam na zabytkowych postach za bardzo nie zalezy, ale faktycznie, takie działania zasługują tylko na przewróceniu oczami. Mówiąc krótko: 3 bajek - czerstwiznę odwalasz. Confused

Delikatnie powiedziane. Ale dla mnie bardziej czerstwe jest to jak 3bajek (w nowym wcieleniu) zwraca się w dyskusjach do innych użytkowników. Per ignorancie na przykład. Chyba, że to nowa moda w relacjach mod - szary użytkownik? Wiem, że to zdarzyło się już jakiś czas temu, ale dalej mnie to zadziwia.

'Szwedzi są o tyle niebezpieczni, że nie są groźni.'
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bartłomiej

PostWysłany: Sob, 13 Luty 2010 22:42:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

elrond napisał:

...jaki komentarz?

literówka?

Miki napisał:
Abstrahując od porównania do Szymborskiej, ten wątek bez posta inaugurującego to majstersztyk zacierania śladów.

Abstrahując, ale wracając?
Posty '3bajka' w Awanturum kasowane są po kolei.

Pet napisał:
Mówiąc krótko: 3 bajek - czerstwiznę odwalasz.

A Tyś taki mentosowy?
Na priwa nie odpisałeś kilka tygodni...

Miki napisał:
Inna sprawa to posiadanie dwóch pełnoprawnych kont na UT, z których jedno służy działalności aktualnej, a drugie archiwalnej Rozumiem, mieć klona, ale taka sytuacja jest ciekawa. Nigdzie nie jest zabroniona, ale wystarczyło poprosić o zmianę nicka na nowy bez zakładania odrębnego konta.

Może to być uwaga w didaskaliach do regulaminu. Sytuacja się z czasem rozwiąże. Nowych postów sygnowanych jako '3bajki' nie ma.

youzwa napisał:
Ale dla mnie bardziej czerstwe jest to jak 3bajek (w nowym wcieleniu) zwraca się w dyskusjach do innych użytkowników. Per ignorancie na przykład.

Ignorackie jest też pominięcie faktu, iż określenie to padło jako riposta na inne określenie. A zarazem czerstwe, bo dyskusja była jakiś czas temu... i można było dokładnie się wczytać...
youzwa napisał:
Chyba, że to nowa moda w relacjach mod - szary użytkownik?

Wiążesz rzeczy, które nie są ze sobą powiązane (o czym wyżej)
------------------------
człowiek niekościelny, będący w oddaleniu od chrześcijaństwa, islamu, judaizmu i innych zorganizowanych form religijnych. Fascynat kultu Maryjnego

Ostatnio zmieniony przez Bartłomiej dnia Nie, 14 Luty 2010 11:09:48, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Ultima Thule Strona Główna -> ARMIA Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 250, 251, 252 ... 275, 276, 277  Następny
Strona 251 z 277

Skocz do: