|
Ultima Thule
Forum Armii i 2TM2,3
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Pet

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
natalia

|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 11:10:06 Temat postu: |
|
|
propozycja olka przypomina mi stronę chirurgów (ta zieleń!)
a propozycja rajzy wprowadza zamęt - jestem zwolennikiem minimalu, a tu naćkane wszystkiego, że nie wiadomo na co patrzeć.
mi to jest w ogóle niepotrzebne. _________________ stoję na balkonie palę papierosa warszawa i ja
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pet

|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 11:14:13 Temat postu: |
|
|
| natalia napisał: | | mi to jest w ogóle nie potrzebne. |
Ale tu mówimy o skórkach, czyli mówiąc inaczej, jeśli ktoś chciałby mieć naćkane, to ustawiałby sobie w profilu naćkaność i widział naćkaność, a gdyby ktoś chciał mieć minimal, to ustawiałby sobie minimal i miał minimal. Tobie to jest w ogóle nie potrzebne, bo aktualnie jest minimal, który Tobie się podoba. Inni natomiast lubią bardziej "barokową" formę, ale też mają minimal, więc pytają się czy istniałaby mozliwość dodania skórki, która odpowiadała by ich upodobaniom. Co za problem udostępnić im możliwość korzystania z odmiennej graficznie szaty forum, której ci, którym to nie jest potrzebne i tak by nie widzieli? _________________
http://nieostro.blogspot.com/
http://y8035v8028s18028.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rajza
|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 11:46:44 Temat postu: |
|
|
jedna uwaga...
to co wkleiłem, to nie jest żadna "propozycja" tylko styl skórki, który by mi pasował.
jestem wzrokowcem - lubię np. jak szata graficzna pasuje do tego co czytam, a Armia jakoś mi się z minimalem (który też b.lubię) nie kojarzy.
na marginesie: ciekawe czemu 90% forów ma taki sam wygląd (srebrno- szary), kiedy zrobienie innej skórki zajmuje amatorowi (czyt. rajzie) ok. 15 minut? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
X
|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 13:06:53 Temat postu: |
|
|
tylko zrobienie skórki w programie graficznym to jedno, a pocięcie jej i przystosowanie do strony www to drugie. np. Twoja skórka na moje oko jest technicznie raczej niemożliwa do zaadoptowania na potrzeby forum. _________________ Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fengari

|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 16:02:13 Temat postu: |
|
|
Propozycja Rajzy strasznie mi się podoba.
| mirus napisał: | | Twoja skórka na moje oko jest technicznie raczej niemożliwa do zaadoptowania na potrzeby forum. |
Dokładnie w takiej formie faktycznie chyba nie dałoby rady. Ale przy pewnych niewielkich zmianach chyba nie jest niewykonalne. Przynajmniej, jeśli chodzi o stronę główną, bo trochę gorzej w wątkach. Tu by trzeba już raczej zrezygnować z tego tła w środku i poprzestać tylko na pasujących kolorach. Zresztą nie wiem, jak właściwie jest takie forum zbudowane, może to faktycznie trudniejsze, niż mi się zdaje.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natalia

|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 18:15:20 Temat postu: |
|
|
| rajza napisał: | | ciekawe czemu 90% forów ma taki sam wygląd (srebrno- szary), kiedy zrobienie innej skórki zajmuje amatorowi (czyt. rajzie) ok. 15 minut? |
może jest najbardziej czytelny?
| Pet napisał: | | Co za problem udostępnić im możliwość korzystania z odmiennej graficznie szaty forum, której ci, którym to nie jest potrzebne i tak by nie widzieli? |
spoko, żaden  _________________ stoję na balkonie palę papierosa warszawa i ja
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quilombo

|
Wysłany: Wto, 09 Luty 2010 21:41:36 Temat postu: |
|
|
| styl skórki od rajzy super. tylko żeby tło było jednolite czyli czytelniejsze |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miki administrator

|
Wysłany: Czw, 11 Luty 2010 16:15:27 Temat postu: |
|
|
Abstrahując od porównania do Szymborskiej, ten wątek bez posta inaugurującego to majstersztyk zacierania śladów. _________________ Go where you think you want to go
Do everything you were sent here for
Fire at will if you hear that call
Touch your hand to the wall at night |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Peregrin Took moderator

|
Wysłany: Czw, 11 Luty 2010 16:16:28 Temat postu: |
|
|
Po latach wszystko okaże się winą Lotana.  _________________ In an interstellar burst
I am back to save the Universe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pet

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miki administrator

|
Wysłany: Czw, 11 Luty 2010 16:53:07 Temat postu: |
|
|
Przepraszam, bo faktycznie wygląda to kuriozalnie i przykład jest niejako przerysowaniem całej akcji sprzątanie UT. Niestety, po usunięciu posta otwierającego na wyraźne życzenie jego autora nie nastąpiło automatyczne przypisanie autorstwa wątku Lotanowi.
W każdym razie próbuję się dowiedzieć, czy jest możliwe wyjście naprzeciw oczekiwaniu usunięcia postów, które byłoby ograniczone jedynie do konkretnego działu, a nie UT jako całości.
Inna sprawa to posiadanie dwóch pełnoprawnych kont na UT, z których jedno służy działalności aktualnej, a drugie archiwalnej Rozumiem, mieć klona, ale taka sytuacja jest ciekawa. Nigdzie nie jest zabroniona, ale wystarczyło poprosić o zmianę nicka na nowy bez zakładania odrębnego konta. _________________ Go where you think you want to go
Do everything you were sent here for
Fire at will if you hear that call
Touch your hand to the wall at night |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fengari

|
Wysłany: Czw, 11 Luty 2010 17:07:48 Temat postu: |
|
|
| Miki napisał: | | W każdym razie próbuję się dowiedzieć, czy jest możliwe wyjście naprzeciw oczekiwaniu usunięcia postów, które byłoby ograniczone jedynie do konkretnego działu, a nie UT jako całości. |
Powinno się dać, jeśli masz możliwość wpisania ręcznie kwerendy do bazy danych. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
youzwa

|
Wysłany: Czw, 11 Luty 2010 20:18:31 Temat postu: |
|
|
| Pet napisał: | | Jak wspominałem mi tam na zabytkowych postach za bardzo nie zalezy, ale faktycznie, takie działania zasługują tylko na przewróceniu oczami. Mówiąc krótko: 3 bajek - czerstwiznę odwalasz. Confused |
Delikatnie powiedziane. Ale dla mnie bardziej czerstwe jest to jak 3bajek (w nowym wcieleniu) zwraca się w dyskusjach do innych użytkowników. Per ignorancie na przykład. Chyba, że to nowa moda w relacjach mod - szary użytkownik? Wiem, że to zdarzyło się już jakiś czas temu, ale dalej mnie to zadziwia. _________________ http://youzwa86.blogspot.com/
'Szwedzi są o tyle niebezpieczni, że nie są groźni.' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartłomiej

|
Wysłany: Sob, 13 Luty 2010 22:42:05 Temat postu: |
|
|
| elrond napisał: |
...jaki komentarz? |
literówka?
| Miki napisał: | | Abstrahując od porównania do Szymborskiej, ten wątek bez posta inaugurującego to majstersztyk zacierania śladów. |
Abstrahując, ale wracając?
Posty '3bajka' w Awanturum kasowane są po kolei.
| Pet napisał: | | Mówiąc krótko: 3 bajek - czerstwiznę odwalasz. |
A Tyś taki mentosowy?
Na priwa nie odpisałeś kilka tygodni...
| Miki napisał: | | Inna sprawa to posiadanie dwóch pełnoprawnych kont na UT, z których jedno służy działalności aktualnej, a drugie archiwalnej Rozumiem, mieć klona, ale taka sytuacja jest ciekawa. Nigdzie nie jest zabroniona, ale wystarczyło poprosić o zmianę nicka na nowy bez zakładania odrębnego konta. |
Może to być uwaga w didaskaliach do regulaminu. Sytuacja się z czasem rozwiąże. Nowych postów sygnowanych jako '3bajki' nie ma.
| youzwa napisał: | | Ale dla mnie bardziej czerstwe jest to jak 3bajek (w nowym wcieleniu) zwraca się w dyskusjach do innych użytkowników. Per ignorancie na przykład. |
Ignorackie jest też pominięcie faktu, iż określenie to padło jako riposta na inne określenie. A zarazem czerstwe, bo dyskusja była jakiś czas temu... i można było dokładnie się wczytać...
| youzwa napisał: | | Chyba, że to nowa moda w relacjach mod - szary użytkownik? |
Wiążesz rzeczy, które nie są ze sobą powiązane (o czym wyżej) _________________ Myślenie przed pisaniem.
Dokładna analiza.
Korekta nieprzemyślanych myśli.
------------------------
człowiek niekościelny, będący w oddaleniu od chrześcijaństwa, islamu, judaizmu i innych zorganizowanych form religijnych. Fascynat kultu Maryjnego
Ostatnio zmieniony przez Bartłomiej dnia Nie, 14 Luty 2010 11:09:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|