Ładowanie strony... proszę czekać!

zamknij

Forum Ultima Thule Strona Główna
Ultima Thule
Forum Armii i 2TM2,3

FAQFAQ   RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

... tam i z powrotem...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Ultima Thule Strona Główna -> ARMIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cortezza

PostWysłany: Sro, 25 Lipiec 2007 15:23:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

I z Yarocina!
elrond

PostWysłany: Sro, 25 Lipiec 2007 20:50:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

21 lipca 2007 -ARMIA -JAROCIN...dzień wcześniej jedziemy z Natalią i Stasiem na wernisaż malarstwa mego, przedtem jadę na dużą scenę zobaczyć scenografię co załamuje mnie całkowicie.... w orginale mega kolorowe słońce- tu jest szaro bure i ledwo widoczne Crying or Very sad ..potem wystawa -jest nawet sporo ludzi ( Leszek Gnoiński) w sali duchota straszna, na dworze upał...przypomnieliśmy sobie z Natalią ,że w Jarocinie całkiem niedaleko od sceny jest basen...szybko w sklepie na rynku kupujemy sobie kąpielówki i ręcznik i na ten basen..oooch!!! co za ulga !!!! na basenie szok ! czyściutko ,schludnie ludzi na całym basenie 10 osób w tym kolega Robal z Dezertera..miła rozmowa w wodzie....i idziemy zobaczyć kolegę na scenie. Dezerter w dobrej formie ,bardzo dobry sound...do końca nie zostajemy i wracamy do domu.....nastepnego dnia przyjeżdżamy z Natalią na godzinę przed koncertem ,wcześniej spotkanie przy basenie z całym zespołem ,menadżerką ,Erkejem i Kisziro...jest godzina obsuwy właśnie gra Gedeon Jerubbal....mnóstwo znajomych ze starych czasów :Maken, Kelner,Partyzant, ,Cichy (Fort BS), Bulwa (Apatia), Kinior -trudno go było rozpoznać , Kazi (Alians ) Samochód i Dziunek (Izrael )... przyjechał nawet z Londynu Marcin Miller (pomoc astralna).....po nas ma grać Izrael więc jest szansa na sentymentalne spotkanie w starym składzie , byłby on pełny ale niestety Banan miał koncert z...... innym zespołem Crying or Very sad..atmosfera bardzo przyjemna ,ludzi dużo więcej niż poprzedniego dnia.... w pierwszym rzędzie przy barierkach widzę Igora ,Gero ,Panki...zaczynamy od Bumtarara (na pożarcie ) a potem głównie stare kawałki ...publiki przybywa z każdą chwilą, gra się bardzo dobrze ,ekipa na scenie profesjonalna i dość "przychylna"...w Niezwyciężonem za perkusją siada Stopa a na gitarze gra Brylu.... wśród publiki widzę Merryego w żółtej koszulce TCZ... ostatni kawałek Zostaw to wskakuje Maleo na chórek....na bis Siekiera dedykowana kolegom z 1984 roku ( Moskwa, Sedes, Fort BS,Variete,Made in Poland, Dezerter oraz Walterowi Chełstowskiemu ) gram ten kawałek na basie ,jak to sie mówi bez próby..ręka sztywnieje mi już podczas pierwszego refrenu Very Happy ..ale całe szczęście w breku nawiązuję kontakt z publiką i reka trochę odpoczywa ...czad ! no ale każą już kończyć , choć publika długo skanduje ! koncert bardzo udany nie tylko muzycznie ale i towarzysko ..bardzo miło było zobaczyć starych kolegów i wspólnie zagrać ..choć był wyjątek w postaci krótkiego spotkania z menagerem zespołu Pogodno,który jest nam "coś winien" Evil or Very Mad ....ale ogólnie super ..na Izraelu wspaniała zabawa ,Natalia cały czas tańczy na bosaka a ja trzymam jej torebkę i pilnuję aby nie zginąły japonki...super brzmienie ,świetny koncert...akustykiem był Derek ten sam który nagrywał w Londynie płytę Izrael 1991..jest juz późno na Twinkle braders już nie zostajemy i wsiadamy do auta ..nagle esemes od Gero ,że spóźnili się na pociąg ...znajdujemy ich (Gera i Panków ) na rynku i jedziemy do domu w aucie słuchamy muzyki z nowej płyty Tomasza Budzyńskiego -Luna...w Poznaniu po 2 w nocy

Ostatnio zmieniony przez elrond dnia Czw, 26 Lipiec 2007 01:02:38, w całości zmieniany 10 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych
elrond

PostWysłany: Sro, 25 Lipiec 2007 21:32:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

22 lipca 2007 ARMIA-POLAŃCZYK...automobil przyjeżdża o godz 7 rano..spałem chyba tylko 4 godziny ,półprzytomny biorę torbę i wychodzę ( nie umyłem zębów)...do przejechania jest ponad 600km...nic mi sie nie chce....w dziesięć godzin -Bogu dzięki jest niedziela -udaje się nam dotrzeć na miejsce ... zmęczenie ....najpierw pojawia się miejscowy organizator ( z ramienia urzędu miasta) i pokazuje nocleg: jest to stare komunistyczne nigdy pewnie nie remontowane schronisko młodzieżowe ,obskurna sala i 6 obdrapanych łóżek ...powiedziałem ,że nie mam zamiaru tu nocować bo w umowie jaką podpisujemy, zawsze jest słowo HOTEL ...miejscowy rżnie głupa i mówi ,że nie ma innych miejsc (o koncercie wiedzą od 2 miesięcy) ...jedziemy pod scene gdzie trwa już koncert...zespół gra ,prawie nic nie słychać ,ludzi z 10 osób w tym dwie pląsające zakonnice....kompletna załamka Embarassed Crying or Very sad...znajomy ksiądz o ksywie Komandos zaprasza nas na kolację -bardzo dobre jedzenie: żurek i kotlety nadziewane pieczarkami + sałatka z cukinii.... muszę poleżeć choć pół godziny bo padnę....tymczasem Kmieta załatwia z miejscowym organizatorem sprawy finansowe , miejscowy zaczyna rżnąć coraz większego głupa - nagle nic nie wie o umowie , zaczyna nawet mówić ,że nie ma przy sobie pieniędzy... Shocked do koncertu zostało pół godziny !!!! no ale trza zrobić próbę...sprzet jaki stoi na scenie nie spełnia ŻADNYCH wymogów koncertu..pytam akustyka czy dostał od nas rider...bo nic sie nie zgadza ..on zaczyna na mnie krzyczec,że on dziś rano dowiedział sie ,że ma coś nagłaśniać i on nie będzie w ten sposób rozmawiać!!!! ..i nagle....ucieka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! okazuje się ,że miejscowy organizator powiedział ,że on na sprzęt nie ma pieniędzy a ten chłopak co uciekł zgodził sie dziś rano dać to co ma i pracowac za darmo !!....po dłuższej chwili wraca i ustawiamy "dźwięk" ...schodzi sie trochę ludzi ,zaczynamy grać....publika głównie uczestnicy forum ewangelizacyjnego ,wczasowicze i miejscowa młodzież... z każdą chwilą coraz więcej ...mimo ,że na scenie jest głośniej niż na "przodach" publika sie bawi Very Happy wczasowicze wykonują dość dziwne figury do naszej muzyki, jakiś pijak chce dać nam piwo a potem wejść na scenę...gramy długo i bisujemy. kilkakrotnie w czasie koncertu pada deszcz ale w końcu przestaje ...jest ciepło....po koncercie przychodzi nam znowu z pomocą Kościół Katolicki w osobie xiędza Komandosa ...o 11 w nocy mamy mszę dla 4 osób ...... a potem zabiera nas do Cisnej (30km) gdzie jest proboszczem ...nocleg na plebanii- mam "jedynkę z łazienką" Very Happy ...na koniec zimne pyfko i pieczona na ognisku kiełbasa..na niebie wielkie gwiazdy...wreszcie mi odpuszcza..uffff..........następnego dnia wyjazd o 11 rano ( umyłem zęby),piękna pogoda trasa przez Bieszczady,Beskid niski ( zaczynaja łapać mnie duszności- całe szczęście mam inhalator ..psiknąłem 2 razy i przeszło ) potem Nowy sącz,Tymbark do Krakowa i dalej ...w domu byłem o 11 wieczorem......... 12 godzin jazdy w upale....BOGU DZIĘKI !!!!

Ostatnio zmieniony przez elrond dnia Czw, 26 Lipiec 2007 00:42:38, w całości zmieniany 5 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych
WuKa

PostWysłany: Sro, 25 Lipiec 2007 22:00:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

elrond napisał:
jedziemy do domu w aucie słuchamy muzyki z nowej płyty Tomasza Budzyńskiego -Luna
Shocked Very Happy Pięknie!
MAQ

PostWysłany: Sro, 25 Lipiec 2007 22:34:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

hehe dzięki elrondzie!
Ten drugi opis to totalny hardcore Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Wyślij email
monika

PostWysłany: Sro, 25 Lipiec 2007 23:24:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

MAQ napisał:
ten drugi opis to totalny hardcore

tak...

ale za to Jarocin - piękne Exclamation

elrond napisał:
Natalia cały czas tańczy na bosaka a ja trzymam jej torebkę i pilnuję aby nie zginąły japonki

Very Happy
geht sie zum Himmel, der sie immer hat.
Und erst vom Himmel fällt sie auf die Stadt.
Powrót do góry
Budyń

PostWysłany: Czw, 26 Lipiec 2007 02:13:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

pank rok, k*(wa Smile

nie ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odwiedź stronę autora
cortezza

PostWysłany: Czw, 26 Lipiec 2007 07:35:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Panie Tomaszu, jaja kolekarz mówię Panu, że nie za zdrowo Pan sie prowadzisz!
Za mało piwa!!!
lapusz

PostWysłany: Czw, 26 Lipiec 2007 20:38:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Extrim! Trzymaj się Elrond!
agu

PostWysłany: Pią, 27 Lipiec 2007 14:28:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

MAQ napisał:
Ten drugi opis to totalny hardcore

hmm...
Będąc przejazdem w Polańczyku (niestety 2 tyg. za wcześnie) tak się właśnie zastanawialiśmy gdzie ten koncert się odbędzie ? Jedyna scena a właściwie scenka mieściła się przy ogródku piwnym przy wjeździe do uzdrowiskowej części Polańczyka i kojarzyła się z występami amatorskich zespołów disco-polo Rolling Eyes. Jeśli Armia trafiła właśnie tam to faktycznie musiało być hardcorowo Wink No ale chyba nie było tak żle skoro
elrond napisał:
gramy długo i bisujemy

Dobry to był ruch pojechać potem do Cisnej Smile Okolice Jeziora Solińskiego i Okolice Bieszczadzkiego PN to dwa różne światy (ale o tym w wątku, który może kiedyś uda mi się założyć Wink) Krótko mówiąc: nad Soliną - zgiełk, a na połoninach spokój...

ps
Hardcorowa musiała być też jazda nocą z Polańczyka do Cisnej. W dzień ta trasa jest bardzo malownicza (muszę koniecznie pojechac tam którejś jesieni !) ale po ciemku te serpentyny raczej nie są bezpieczne...
gomez

PostWysłany: Pon, 17 Wrzesień 2007 20:03:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

elrondzie prosimy dalej.szczegolnie interesuje mnie lubiaz i klodzko
Powrót do góry
natalia

PostWysłany: Sro, 26 Wrzesień 2007 08:47:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

też czekam na kłodzko. i piotrków chyba. i inne.

Elrond!!!
c

PostWysłany: Sro, 26 Wrzesień 2007 11:40:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

ja bym chciał przeczytać relację z tymka w legnicy Smile
Powrót do góry
czarnuch

PostWysłany: Sro, 24 Październik 2007 18:27:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

a ja tymka z kalwarii pacławskiej!!!
elrond

PostWysłany: Sro, 24 Październik 2007 20:58:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

..Armia -hard rock cafe -warszawa 23.10 2007
...do Warszawy wyjechaliśmy już w poniedziałek wieczorem ponieważ próbę przed koncertem mogliśmy zrobić tylko we wtorek w godzinach 10-12 ..i nie chcialo nam sie wstawać o 5 rano...gdy wsiadałem do automobilu własnie trwała zażarta dyskusja polityczna pomiedzy zwolennikami Pisu (Kmieta ,Kicha ) i PO ( Franc, Krzyżyk)...całe szczęście miałem jeszcze pół butelki finlandii ,którą przezornie wziąłem na drogę... rozgoryczony Kmieta zaproponował stworzenie koalicji i gdzieś tak w okolicach Swarzyndza wypiliśmy po jednym.....zaraz potem wypiliśmy po drugim....Franc narzeka ,że jest głodny i stajemy na chwilę, koledzy wrócili z jeszcze jedna butelką finlandii....i tak jedziemy w czarną jesienną noc....do warszawy dojechaliśmy o godzinie pierwszej w nocy...przed hard rock cafe czeka na nas pracownik klubu aby nas poprowadzić na zaplecze w labiryncie podzemi...nagle dzwoni beata ,że ona też właśnie dojechała swoim samochodem i gdzie to jest....pytam pracownika klubu czy do podziemi wjeżdza się od ulicy Siennej aby powiedziec to Beacie ..w odpowiedzi słyszę ,że ....chuj wi......w podziemiach pod tarasami złotymi rozciąga sie istny labirynt ,co ciekawe ściany sa pomalowane na biało...zwalamy sprzęt do klubu i wracamy odprowadzani nienawistnym wzrokiem ochroniarza ,który spał i nagle się obudził .....w hotelu na Niemcewicza jesteśmy o 2 w nocy....we wtorek rano idziemy na próbę, zaczynaja się problemy techniczne bo scena straszliwie dudni...tak ,że prawie dupę urywa..pod sceną umieszczono basowe subufery i działa to jak wielkie pudło rezonansowe...kompletnie nie da sie grać, prosimy obsługe o wyłączenie tego cholerstwa...no i już robi sie 12 godzina , mamy kończyć bo klijentela zaczyna sie schodzić.....koncert zaczyna się dopiero o 22 wiec wracamy do hotelu i razem z Bananem robimy próbę na sucho...okazuje się ,że bardzo dobrze bo Banan niektóre utwory np. Parowóz gra w innej tonacji...potem idę spać.... przez cały dzień mam problemy żołądkowe ...do klubu jadę o w pół do dziewiatej ...rozmowa z Owsiakiem o telewizji...widze kolegów z forum : Pablak ,Miki, Budyń...luda przychodzi nawet dużo...zaczynamy.... ciekawy jestem bardzo jak nam wyjdzie...Pieśń przygodna nawet całkiem fajnie wychodzi , To moja zemsta -też nieźle....Marność (czego się najbardziej obawiałem) też zażarło....wyróżniłbym też Braci Bum i niezwykle ekspresyjny Sen nocy letniej !....pod koniec w trakcie Niezwycięzonego zrywa mi się struna w gitarze...cholerka...na koniec gramy suitę ..... na wstępie kompletnie psychodeliczny odlot...czekam kiedy Paweł zacznie grać temat przewodni....bo dopiero wtedy mogę zacząć śpiewać (klaruje sie tonacja Very Happy )...czekam,czekam,czekam....a oni odjeżdżają coraz bardziej...raz Paweł raz Banan....daję Pawłowi znaki aby zaczął wreszcie grać ten temat przewodni ,co on , jak się później okazało interpretuje jako zachętę do dalszych odjechanych solówek Very Happy ...w końcu gdzieś po 10 minutach Paweł gra ...i WRESZCIE zaczynam śpiewać : przychodzą i odchodzą... Very Happy ...po drugiej zwrotce następuje tzw.KrzyżoKmiet...dołącza się Beata (bardzo fajnie ) i......Banan !!! z wokalizą w bardzo dziwnej pozie cielesnej..... Very Happy ze suity jestem bardzo zadowolony...na koniec Zostaw to i Nie ja.... Very Happy koncert trwa równo 2 godziny !!! ..niestety cyfrowe cholerstwo w połowie koncertu się zawiesza i nagranie szlag trafia...( myślę ,że odbijemy sobie to w Poznaniu ..) po koncercie ide do baru i proszę o kieliszek finlandii...panienka podaje i mówi 13zł...bo zespół..... przekroczył limit Embarassed
1. Podróż na wschód
2. Poza prawem
3. Pieśń przygodna
4. Buraki.kapusta i sól
5. Pocałunek mongolskiego księcia
6. Dom przy moście
7. To moja zemsta
8. Kfinto
9. Marność
10. Zjawy i ludzie
11.Bracia Bum + temat instrumentalny z Legendy
12. Parowóz numer 888
13. Trzy Bajki
14. Niezwyciężony
15. Sen nocy letniej
16. Utopia
17. Śmierć w Wenecji
18. Dla każdej samotnej godziny
19. Ultima thule
20 .Zostaw to
21. Nie ja

Ostatnio zmieniony przez elrond dnia Sro, 24 Październik 2007 22:53:06, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Ultima Thule Strona Główna -> ARMIA Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 3 z 12

Skocz do: